Huis in Harz

Over ons

In december 2021  zijn wij, Wim en Dianne van den Belt definitief verhuisd naar ons huis in Zorge. Dit huis hebben we in 2009 gekocht als vakantiehuis.

Dianne:
Na jarenlange inzet voor een stichting, waaronder als bureaumanager heb ik veel gesprekken gevoerd. Hierin was het onderdeel ‘sfeer’ voor mij belangrijk om de bezoeker op zijn of haar gemak te stellen om zo mede tot de kern te komen van het bezoek.
Als gastvrouw van ons vakantiehuis wil ik deze motivatie gebruiken om het jou/jullie naar je zin te maken. Daar kijk ik enorm naar uit.

Wim:
Vanuit mijn ervaring als management coach om mensen in hun kracht te zetten door coachen spiegelen en sparren, ben ik naast mijn rol als gastheer voor de vakantiegast,  beschikbaar voor de gast die even afstand wil nemen van het dagelijks leven.

Waarom de Harz
Wim heeft in februari  2019 corona gehad en is daarvan niet 100%  hersteld.  Zijn werk op de Hogeschool en daarnaast zijn eigen bedrijfje werden teveel om op dezelfde voet door te gaan als voor corona.  Ook voor mij was het tijd om rustiger aan te gaan doen. Na een zoektocht om af te schalen hebben we het besluit genomen om onze banen op te zeggen, ons huis te verkopen en in ons ‘vakantiehuis’ in Zorge te gaan wonen.

Een gebied met schone lucht, rust,  veel mogelijkheden voor de toerist en op nog geen 350 – 400 km van Nederland.  Een gebied waarin elk  jaargetijde zijn charme heeft.

Ons leven in de Harz
Sinds we hier wonen is ons leven totaal veranderd. We hebben geleerd om  ‘langzamer’ te leven en na een jaar merken we dat onze intense moeheid van het intensieve leven in Nederland steeds verder verdwijnt.

Vele gasten, vrienden, kennissen, kinderen, kleinkinderen en familie hebben we al ontvangen in ons huis.  Onze doel om van betekenis te zijn voor de ander mogen we toepassen en dat geeft veel voldoening en energie.

Wim is bezig om het vakantiehuis op ons terrein te herbouwen en zelf  ben ik veel aan het werk in de tuin, moestuin en kas.  Zo heerlijk om veel buiten te leven!  Koffie op het terras, kippen die een graantje mee komen pikken en een prachtig uitzicht rondom.  Wij zijn dankbaar dat we hier mogen wonen en voelen ons gezegend. Graag willen we onze gastvrijheid met jullie delen en zoals de Duitsers het zo mooi verwoorden Gastfreundlich zijn. Het verblijf van de gasten afgestemd op de behoeften!

Met vriendelijke groet,

je toekomstige gastvrouw en gastheer

Wim en Dianne